Crearea si functionarea structurilor de asistenta axate pe ocuparea fortei de munca
Centre de incluziune sociala pentru persoanele de etnie roma

UNIUNEA EUROPEANĂ

GUVERNUL ROMĂNIEI MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE AMPOSDRU

Fondul Social European
POSDRU 2007-2013

Instrumente structurale
2007-2013

GUVERNUL ROMĂNIEI
MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI
ŞI PROTECŢIEI SOCIALE
OIPOSDRU REGIUNEA CENTRU

Asociaţia Pakiv România

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Full featured example
Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A., Atena, Grecia

 

 

Prezentare

          Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A. functioneaza in ultimii 5 ani in cadrul domeniului de invatare pe tot parcursul vietii, principalul obiect de activitate al acestuia constituindu-l formarea profesionala continua a fortei de munca.  Centru de Formare Profesionala (KEK,CFP) este  recunoscut la nivel national si certificat de catre Centrul National de Certificare a Structurilor de Formare (EKEPIS), care controleaza si evalueaza resursele umane si materiale ale Centrului de Formare Profesionala. Dispune de 4 centre de formare ultramoderne, in cadrul celor 4 judete din Grecia, respectiv in localitatile: Athina, Thessaloniki, Mytilini, Serres .
       In ultimii 4 ani a implementat peste 200 de proiecte de Formare si Promovare in Ocupare privind domeniile de Turism, Economie – Management si Informatica, la nivel transnational si national, prin cofinantare din Fondul Social European (FSE) si din partea institutiilor nationale (de exemplu : Ministerul Muncii, Ministerul Economiei Nationale, Autoritati Regionale Administrative de Stat, Primarii). Referitor la informarea populatiei privind teme de formare–ocupare, participa activ la Retelele de invatare pe tot parcursul vietii si la activitatile partenerilor sociali, prin organizarea conferintelor, sesiunilor sau a laboratoarelor tematice, pe tot teritoriul Greciei.
     In contextul formarii si promovarii somerilor formati pe piata muncii, colaboreaza cu Agentia Nationala  de Ocupare a Fortei de Munca si dezvolta o retea cu sute de intreprinderi in vederea realizarii stagiului practic si crearii noilor locuri de munca.
     In calitatea de membru al Organizatiilor Europene: 1) European Network of Cultural Administration Training Centers (ENCATC) de la Bruxelles, 2) Central European Initiative CEI si 3) prin intermediul cadrelor permanente, experte in European Council for Small Business and Enterpreneurship, participa la activitati privind Invatarea pe tot parcursul vietii si Ocuparea


 Partenerul dispune de o experienta semnificativa privind activitatile prevazute in cadrul acestui proiect, respectiv:
       Din 2005 si pana in prezent a implementat 125 de programe de formare in toata Grecia, in cadrul carora au participat  2.240 de beneficiari. In majoritate, participantii reprezentau persoane din cadrul grupurilor social vulnerabile.
       Totalul programelor mentionate anterior au constituit actiuni cofinantate de catre FSE si au fost asumate de catre CFP in urma licitatiilor internationale publice deschise.
       In cadrul tuturor programelor mentionate, CFP a fost responsabil pentru proiectarea stiintifica a programelor, producerea si editarea materialului suport pentru invatare, managementul economic aferent acestor  programe. In special, CFP-ul dispune de de un Birou de Consiliere-Promovare pe piata muncii, ce se adreseaza persoanelor somere instruite, si in special, membrilor grupurilor social vulnerabile. In acest context, valorifica retelizarea electronica cu intreprinderile colaboratoare. CFP-ul combina activitatile de formare cu activitatile de publicitate. Operatiunile de publicitate se refera la atragerea cursantilor si a intreprinderilor in cadrul activitatilor de formare, precum si la publicitatea rezultatelor acestor activitati. 
      De asemenea, semnificativa este experienta de studii pentru ca entitatea dispune de un sector special de studii si dezvoltare, care pentru fiecare obiect tematic si regiune geografica de implementare a activitatilor de formare, elaboreaza studiile corespunzatoare, care constituie informatia principala in vederea proiectarii programului de formare si a materialului suport de invatare


Evenimente
Anunturi
Legaturi utile
.
.


Galerie foto
.: „Educaţie pentru toţi, educaţia este şansa ta!” :.
 Foto proiect
   - Alba Lansare proiect

“Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”